HESTER OG KJØRETØYER I HISTORISK SUS PÅ ULLENSAKER MUSEUM!

Søndag 5. september inviterer Ullensaker museum til den årlige militærhistoriske dagen. I år blir det hesteoppvisning og fremvisning av militærhistoriske kjøretøyer. Museet har åpent lørdag og søndag kl.11-16.

 

 

 

Tradisjon tro arrangerer Ullensaker museum militærhistorisk dag første helg i september. Hester og ryttere ankommer museet fredag og skal delta på exerceerskole for dragoner anno 1814. Dette kulminerer med hesteparade for publikum søndag.

 

Militærhistoriske kjøretøyer kommer også putrende inn i manesjen søndag. Det er Militærhistoriske kjøretøyers forening, avd Romerike, som deltar i formidlingen av militærhistorien og viser frem kjøretøyer fra 1. og 2.verdenskrig.

Gardermoen var kavaleriets største ekserserplass i nesten 300 år. Ullensaker museum holder til på plassen. Som kjent feires 200 års jubileum for grunnloven, krigen og unionen i 2014. I den anledning vil slaget på Kongsvingeraksen Lier Skanse bli rekonstruert. En av aktørene her var Eidsvoll Nesiske Ridende Jegere som sammen med infanteristene, stanset svenskene og slo dem tre dager senere ved Skotterud. Slaget skal rekonstrueres og fremvises på Lier skanse i 2014. I den forbindelse gjennomføres ekserserskolen på Ullensaker museum denne helgen. Det vil bli eksersert etter dragonreglementet fra 1806.

Aktivitetene er åpne for publikum og avsluttes kl.15.00 søndag. Nystekte vafler i kafeen søndag.

 

Velkommen til en opplevelsesrik dag!

Nyhetsarkiv: