MILITÆRLIV PÅ GARDERMOEN OG KAFEEN I ”NEW LOOK”

På 1850-tallet var Gardermoen den største militærleiren i landet og hovedleir for Østlandet. I prosjektet Militærliv på Gardermoen arbeider Ullensaker museum med å samle inn militærhistoriske gjenstander knyttet til militærleiren på Gardermoen.


 


Museet ønsker å samle inn gjenstander knyttet til militærleiren på Gardermoen. Det være seg alt fra våpen til bestikk og tobakkesker. Gjenstandene vil supplere utstillingen i Telthuset og vil også bli brukt i kafeen for å gi den et militærhistorisk uttrykk. Utstillingen i telthuset brukes i skoleundervisning. Alle 6. klasser i Ullensaker kommune besøker utstillingen hver høst gjennom Den kulturelle skolesekken.


Kafeen i Kornmagasinet er et samlingssted hvor folk kan få innblikk i historier fra militærlivet på Gardermoen. Dette er i første rekke ment som et supplement til utstillingen i Telthuset. Her vil historien formidles gjennom gjenstander og fotografier. For øvrig har kafeen også fått nye møbler. I samarbeid med Tunet IS har museet kjøpt inn krakker og bord.


Ullensaker museum håper publikum vil glede seg over dette arbeidet! 8. mai vil tilbudet i kafeen også bli utvidet. Aurskog-Høland bygdetun flytter sin matvirksomhet til Ullensaker museum. Aurskog-Høland bygdetun er kjent for sin matvirksomhet og har elg på menyen!

 

Nyhetsarkiv: