RAKNEHAUGENFEST VEL BLÅST!

Torsdag 4. juni var dagen da Raknehaugen ble satt på kartet. Ullensaker kommune, Akershus Fylkeskommune og Ullensaker museum hadde gått sammen om å lage et stort arrangement knyttet til Raknehaugen. Raknehaugen er plukket ut til å være Akershus Fylkeskommunes kulturminne i anledning Kulturminneåret 2009.


 

 

Tross sur vind og liten følelse av sommer, ble arrangement gjennomført etter programmet. Mange tok del i deler av eller hele arrangementet.

 

På Raknehaugen var det arrangement kl 1300 med taler av både ordfører i fylkeskommunen og kommunen. Det var smaksprøver, musikk, teater m.m. Nå er i alle fall skiltene på plass. Skiltene er produsert av Akershus Fylkeskommune og er innholdsrike plansjer med informasjon om Raknehaugens opphav.

 

Ullensaker museum hadde langåpnet denne dagen, og kl 16 og kl 1700 var det spesialomvisning i den nye basisutstillingen ”Ull’s rike – liv og virke i Ullensaker gjennom 10 000 år”, ved museumslektor og arkeolog Sonja Molaug ved Akershusmuseet.

Arkeolog Ola Rønne, ved Akershus Fylkeskommune, stekte kjøtt i kokegrop – dette var en suksess! Allerede kl 1100 denne dagen startet Rønne opp arbeidet med å forberede prosessen med steking av kjøttet. Rundt kl 1700 serverte han nydelig lamme- og kalvekjøtt. Mange tok turen til museet denne dagen. Godt var det da at Kornmagasinet har fått nye ovner slik at museet kunne tilby servering av vafler og pølser i kafeen.

 

Etter endt museumsbesøk fant mange veien til Herredshuset der det var foredrag om Raknehaugen ved Bjarne Gaut.

 

Vil du vite mer om Raknehaugen? Klikk deg inn på kulturminner i Ullensaker og Raknehaugen.


 


 

 

 

 

Nyhetsarkiv: