BLI MED 10 000 ÅR TILBAKE I TID!


Søndag 24.mai åpner Ullensaker museum utstillingen: Ull’s rike – liv og virke i Ullensaker gjennom 10 000 år. Det blir mange aktiviteter på Tunet, Gardermoen Kulturpark denne dagen. Så merk av dagen i kalenderen!
Utstillingen Ull`s rike – liv og virke i Ullensaker gjennom 10 000 år åpnes av ordfører Harald Espelund kl 11.30. Basisutstillingen er produsert av en komitè med medlemmer fra Ullensaker historielag, Ullensaker husflidslag, Ullensaker birøkterlag, Ullensaker kommune og Akershusmuseet. I den ene delen av utstillingen vises forhistorien i Ullensaker. Ullensaker museum er spesielt stolte av å kunne vise 5 arkeologiske gjenstander innlånt fra Kulturhistorisk museum, Universitetet i Oslo. Den andre delen av utstillingen tar utgangspunkt i Ullensaker kommunes kulturminnevernplan og viser temaer som landbruk, byggskikk, frivillige organisasjoner og industriutvikling. I denne delen av utstillingen brukes gjenstander fra Ullensaker bygdesamling (Algarheimsamlingen).

 

Museet har gleden av å presentere flere aktiviteter, i samarbeid med Ullensaker historielag, Ullensaker husflidslag, Ullensaker birøkterlag, Ullensaker hagelag, Ullensaker bygdekvinnelag og Ullensaker Røde Kors. Det blir auksjon i regi av Ullensaker Røde Kors kl 1330. Det blir demonstrasjon av vasking gjennom tidende og kart over kulturminner i kommunen. Det blir demonstrasjon av birøkting, hoppetauproduksjon, knivmaking, sprang, rokk, søm, spikking, tredreing og karveskurd, og dessuten blir det ansiktsmaling for barn. Musikk ved Hovin musikkorps.

 

Dagen er også viet gamle håndverksfag: Kulturringen, åpner temporære utstillinger der taksidermistfaget og malerfaget er tema. Kulturringen viser dessuten fram sin vandreutstilling Framtid for håndverk. I utstillingen om malerfaget får publikum innsyn i restaureringsprosessen som har funnet sted i Østerrikegata 13 denne våren. Kulturringen er et opplæringskontor for gamle håndverksfag, og er en avdeling av Akershusmuseet.

 Velkommen til en opplevelsesrik dag!

 

Nyhetsarkiv: