HVA SKJER I ØSTERRIKEGATA 13 PÅ TUNET?


  

     

I Østerrikegata 13 på Tunet kommer det utstilling om skomakerhistorie (åpner i 2010). Men mye skjer før den tid!

Restaureringsarbeidet i Østerrikegata 13 startet opp i desember 2008, og er nå kommet langt i prosessen. I mai 2009 åpner to temporære utstillinger der.Arbeidene i Østerrikegata er alle knyttet til prosjektet: Fra håndverk til småindustri: Skomakerhistorie (jf tidligere artikler på nettet). Prosjektet holder i stor grad fremdriftsplanen som er satt. I februar ble det tatt fargeprøver på vegger av Berit Andersson, arkitekt ved Akershusmuseet. Tigerservice, ved snekkeren Tommy Halden Jahr, har avsluttet sine arbeider. I disse dager arbeider malermester Jens Erik Solberg i firmaet Maling &Dekor AS, og hans lærlinger i lokalene. Det skrapes og males. I mai skal lokalene stå klare!

Tomme lokaler har ikke Ullensaker museum tenkt å ha. Derfor setter Kulturringen opp to utstillinger i lokalene for sommeren 2009: Vandreutstillingen Fremtid for håndverk og en utstilling om malingsteknikker.

 

I september 2009 vil Kulturringen arrangere informasjonsmøte om maling i forbindelse med restaurering av gamle hus. Det vil bli gitt orientering om gamle maleteknikker og utdanning i malerfaget for elever i videregående.

 

De ferskeste bildene fra arbeidene i Østerrrikegata 13 presenteres her.


 

Nyhetsarkiv: